• info.escoiran@gmail.com

اخبار

معرفی اولین توربین بادی شهری که با هوش مصنوعی طراحی شد؛ 7 برابر کارایی بیشتر

این توربین بادی برای شرایط جغرافیایی شهر بیرمنگام انگلستان طراحی شده است.

اولین توربین بادی شهری جهان که توسط هوش مصنوعی طراحی شده است در بریتانیا رونمایی شد. این توربین که «تیغه بیرمنگام» (Birmingham Blade) نام دارد، به‌طور مشترک توسط متخصصان شرکت هوش مصنوعی EvoPhase و یک شرکت تولید فلزات به‌نام KwikFab ساخته شده است.براساس این ابلاغیه، تمامی شرکت‌های اصلی، فرعی و تابع وزارت نفت موظف‌اند شرایط عمومی اسناد ابلاغی را بدون اعمال هرگونه حذف، تغییر یا اصلاح، در فرآیندهای ارجاع کار و انعقاد پیمان به‌کار گیرند و فقط در مواردی که در متن شرایط عمومی به شرایط خصوصی و پیوست‌ها ارجاع شده باشد، متون فنی خاص هر طرح یا پروژه را که مغایرتی با مفاد موافقت‌نامه یا شرایط عمومی این پیمان‌ها ایجاد نشود، منعکس کنند.

براساس گزارش Interesting Engineering، شرکت EvoPhase می‌‌گوید از طراحی مبتنی‌بر هوش مصنوعی برای تولید و آزمایش این توربین بهره برده است تا کارایی آن‌ را با سرعت بادهای شهر بیرمنگام آزمایش کند. این توربین با سرعت 3.6 متربرثانیه نیز کارایی دارد که به‌طور قابل‌توجهی کمتر از 10 متربرثانیه در دیگر توربین‌ها است.

اولین توربین بادی شهری در جهان

مدیر ارشد فناوری EvoPhase می‌گوید: «ما به توربینی نیاز داشتیم که بتواند با سرعت باد نسبتاً کم بیرمنگام و البته آشفتگی بادهای ناشی از ساختمان‌های اطراف کار کند. همچنین طراحی این توربین باید کوچک و سبک می‌بود تا بتواند روی بام نیز قرار بگیرد.» به ادعای این شرکت، تیغه بیرمنگام تا هفت‌برابر کارآمدتر از طرح‌های موجود در منطقه خواهد بود.

یکی از مزایی استفاده از هوش مصنوعی در فرایند طراحی توربین این بود که متخصصان توانستند بیش از 2 هزار طرح توربین بادی را فقط در چند هفته تولید، آزمایش و اصلاح کنند که به‌طور قابل‌توجهی روند توسعه را تسریع کرد. همین امر باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های توسعه نیز شد. همچنین به گفته سازندگان، این توربین بادی صرفاً نمونه‌ای اولیه نخواهد بود و می‌توان از آن در دنیای واقعی نیز استفاده کرد. انتظار می‌رود محصول نهایی تا اواخر 2025 عرضه شود.

شرکت EvoPhase سال 2023 تأسیس شد و رویکرد آن نیز طراحی مبتنی‌بر هوش مصنوعی است. البته زمینه فعالیت آن فقط به انرژی بادی اختصاص ندارد، بلکه از هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی تجهیزات بخش‌های تولید مواد غذایی، دارویی و شیمیایی نیز استفاده می‌کند.

منبع:  دیجیاتو

 

 

تهران -بزرگراه شیخ فضل الله نوری، جنب شهرک فرهنگیان، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ساختمان انجمن خدمات انرژی

تلفن: 88272118-021

فاکس: 89775572-021

موبایل: 09121306641

کدپستی: 1463917151

ایمیل:  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه و آگاهی از جدیدترین اخبار سایت ایمیل خود را وارد کنید
عضویت